marți, 9 noiembrie 2010

Ce este muzica?
”Muzica este o artă care exprimă cu ajutorul sunetelor sentimente şi atitudini” sau
”Muzica este ştiinţa sunetelor considerate sub raportul melodiei, ritmului şi armoniei”.
Asadar ,muzica nu are o definitie anume, ci fiecare persoana ii da muzici propia definitie. Pentru unii, muzica poate insemna un mod de relaxare ,o afacere, o arta ,un mod de evadare din viata cotidiana ,un prieten sau multe alte lucruri. Deci ,consider ca de aici pleaca si eterna disputa dintre oameni pe tema genului de muzica ce asculta.  Sunt de parere ca ,cei care asculta ,de exemplu, muzica clasica considera muzica o arta si o privesc ca  un lucru special si delicat, pe cand cei care asculta,de exemplu, manele considera muzica doar un mod de distractie si privesc muzica intr-un mod superficial. De aici se poate trage si concluzia ca personalitatea omului se identifica intr-o oarecare masura cu genul muzical pe care-l asculta sau ca adevaratii oameni culti se pot cunoaste foarte usor , doar prin muzica ce o asculta.
 Cel mai important lucru despre muzica este ca ea transmite sentimente si stari.
Asa cum zicea Platon ,” muzica ofera un suflet universului,aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui”. Important e ca viata fara muzica nu poate exista sau fara muzica, viata ar fi o greseala.


in concluzie:
Muzica te poate face sa plangi, te poate motiva sa iti iei sabia si sa te bati cu ticalosu de dusman sau sa mergi cu tancul prin Bagdad si sa distrugi cladiri ale fostei armate Irakiene, te poate linisti, si iti poate adormii copilul care plange; iti poate exprima sentimentul pe care il ai cand invingi, si fericirea pe care o simti cand esti singur cu persoana la care tii.


Imi place muzica lenta, muzica buna, muzica clasica. Imi place Clayderman.Ma ajuta sa ma relaxez,  MA ajuta sa visez, ma ajuta sa ma reculeg, sa meditez la viata mea, Muzica ma ajuta sa inteleg si ma totiveaza sa merg mai delarte in viata, dar muzica nu e totul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu